luni, 12 martie 2012

CV pentru antologia ,,VADE MECUM,,-şase poeţi contemporani-Dorina Neculce

Dorina Neculce s-a născut la 13 iunie 1964, în satul Neculce din judeţul Botoşani.
În anul 1984 a absolvit Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”-Botoşani, profilul filologie-istorie, fiind membră activă a cenaclului literar „Luceafărul”.
Urmează cursurile Universităţii „Dimitrie Cantemir” din Iaşi, absolvind aceste cursuri în anul 1996.
În anul 2009 debuteză la Ateneul Tătăraşi, din Iaşi cu volumul colectiv „Iarna” sub egida Asociatiei Universul Prieteniei.
A mai publicat două volume de autor sub egida acestei asociaţii în aprilie 2011: volumul de poezii „Lumea din oglindă” și volumul de proză scurtă „Dacă aș putea răzbate timpul”.
Din anul 2010 devine membră a Societăţii culturale Junimea 90, din Iaşi.
În decembrie 2011 publică sub egida acestei societăți un nou volum de poezie gothică, cu titlul „Surâsul meu gothic”, postfaţat de Diana Vrabie.
În anul 2012 mai publică două volume de poezii gothice: „Zbor sihastru” și „Urme vechi”, tot sub egida Societății culturale Junimea 90, Iași.
Dorina Neculce activează în cenacluri literare şi grupuri literare de pe internet, dar şi în cenacluri interactive la care participă sistematic.
Este deţinătoarea premiului III al Concursului de poezie organizat în decembrie 2011 de Revista literară Noi, Nu! şi a premiului II la Concursului de poezie Haiku, organizat în 2009 de Asociaţia Universul Prieteniei din Iași.
Scrie o serie de Dialoguri poetice împreună cu poetul Rameel din Oradea cu care a colaborat la apariţia unei Antologii de versuri în care apar nume cunoscute de poeti contemporani.
Despre Dorina Neculce poetul ieșean Horia Zilieru zicea că este o poetă contemporană autentică, o voce care se face auzită prin modul în care își problematizează existența și căutările.

Niciun comentariu:

amintiri

  Astăzi am o stare ciudată, de parcă mi s-a întors cineva uitat de demult într-o buclă de spațiu şi timp suspendat şi alergă prin mine, f...